Bob Dylan: "I practice a faith that's long been abandoned, ain't no altars on this long and lonesome road"

Bezoekers vandaag: 118Bezoekers totaal: 464134
Welcome to the website of Kees de Graaf
Kees de Graaf keesdegraaf.com

Gastenboek

Hartelijk dank voor het bezoeken van mijn website. Ik nodig je van harte uit in mijn Gastenboek een reactie te schrijven. Click daarvoor op het reactieformulier -rechts boven. Thank you very much for visiting my website. Please write a comment in my Visitor's Book. To do so, please click on 'reactieformulier' - on the right top.

Reactieformulier

Ha Kees,

Mooie site, die gaan we vaker bekijken! Wanneer ligt 'Koos' in de boekhandel?

Groeten,

Werner

Werner Tolsma15-11-2010 22:38

Hoi Kees,
Ik heb even vluchtig rondgekeken op je kersverse site en er is genoeg te lezen en te kijken. Als ik op reis in China ben kan ik misschien in de kleine uurtjes wat lezen! en ga ik je misschien een keer verslaan op de tennisbaan haha.:-D
erg leuk en veel plezier met het schrijven,
groet, Ben

Ben van Dijk15-11-2010 22:02

Ziet er goed uit ome Kees! Maar wie is toch die knappe vent,
voor die mooie molen?
Succes

H Tiemens14-11-2010 09:02

Eindelijk eens een kritische en inhoudelijke bespreking van dit bijzondere boek. En dan ook nog eens zeer uitgebreid. Zelf heb ik het boek vorig jaar ook twee keer kort na elkaar gelezen, iets wat normaal gesproken nooit gebeurt. Het heeft me geraakt, zoals het veel mensen heeft geraakt. Het blijft een bijzonder boek. En toch had ik inderdaad vragen bij de opzet van het boek, een beetje een soort moeilijk toegankelijke raamvertelling, maar ook over bepaalde uitgewerkte idee├źn, zoals de personificatie van de Wijsheid. Maar toch is en blijft het een eyeopener. Een tegenhanger van de theologie. Ik waardeer deze bespreking van het boek, al ben ik het zeker niet in alles eens met de kritiek.

Anton Verweij13-11-2010 14:16

Moeten we mensen dankbaar zijn voor hun goedheid of moeten we God danken dat Hij de wereld niet vergeet. We zijn altijd zo gewent om God te verantwoordeing te roepen als het mis gaat, natuurrampen, wrede dictators e.d. Terwijl we meer reden hebben God dankbaar te zijn voor het goede dat we nog mogen ervaren, in de natuur maar ook in de mensen. En dat gaat dan even buiten die vrije wil om.

JaapZ13-11-2010 00:18

Leuke website Kees, heb je die zelf gemaakt?
Veel succes!
Jan Breman

Jan Breman12-11-2010 23:31

Eigenlijk zijn dit zaken waar we net als engelen graag een blik achter zouden willen werpen. Al onze redeneringen schieten te kort omdat ons denken menselijk is. Wellicht heeft Boyd wel gelijk over dat hart dat bereid is, maar vergeet dan niet wie dat hart bereid heeft gemaakt. Als God voor je is wie zou dan tegen zijn, maar als God niet voor je is? Eigen schuld?
De Bijbel is toch een boek voor gelovigen en die worden door deze zaken versterkt, het is enkel genade, ik kan er niets aan doen en het dus ook niet verknoeien. (Ook dat is kort door de bocht)

JaapZ12-11-2010 20:35

Beste Kees,

Ziet er te gek uit! Leuk ook die foto van jou uit je jonge jaren, net Bob Dylan.

We spreken elkaar snel en hartelijke groet van,
Ronald

Ronald Boiten12-11-2010 20:31

Helder. Maar welke passages van de Dordtse Leerregels geven aanleiding tot een vertekend beeld?

maarten12-11-2010 20:31

Het valt me op dat je niet verwijst naar wat, in mijn nederige opinie, kernteksten zijn over volharding: Jacobus 1 (beproefdheid van geloof, en de noodzaak van gebed) en 1 Petrus 1 (een toren van elkaar ondersteunende christelijke deugden).

Arjen Vreugdenhil12-11-2010 20:27

[1]      «      6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [10]
Reactieformulier

Reactieformulier