Sometimes it feels like Bob Dylan says: "I practice a faith that's long been abandoned, ain't no altars on this long and lonesome road"

Translate this website

Visitors to this website today: 53Total number of visitors to this website: 649700
Welcome to the website of Kees de Graaf
Kees de Graaf keesdegraaf.com

Gastenboek / Guest's book

Hartelijk dank voor het bezoeken van mijn website. Ik nodig je van harte uit in mijn Gastenboek een reactie te schrijven. Click daarvoor op het reactieformulier -rechts boven. Thank you very much for visiting my website. Please write a comment in my Visitor's Book. To do so, please click on 'reactieformulier' - on the right top.

Write your response in the box below

Ziet er goed uit ome Kees! Maar wie is toch die knappe vent,
voor die mooie molen?
Succes

Reageer

H Tiemens14-11-2010 09:02

Eindelijk eens een kritische en inhoudelijke bespreking van dit bijzondere boek. En dan ook nog eens zeer uitgebreid. Zelf heb ik het boek vorig jaar ook twee keer kort na elkaar gelezen, iets wat normaal gesproken nooit gebeurt. Het heeft me geraakt, zoals het veel mensen heeft geraakt. Het blijft een bijzonder boek. En toch had ik inderdaad vragen bij de opzet van het boek, een beetje een soort moeilijk toegankelijke raamvertelling, maar ook over bepaalde uitgewerkte idee├źn, zoals de personificatie van de Wijsheid. Maar toch is en blijft het een eyeopener. Een tegenhanger van de theologie. Ik waardeer deze bespreking van het boek, al ben ik het zeker niet in alles eens met de kritiek.

Reageer

Anton Verweij13-11-2010 14:16

Moeten we mensen dankbaar zijn voor hun goedheid of moeten we God danken dat Hij de wereld niet vergeet. We zijn altijd zo gewent om God te verantwoordeing te roepen als het mis gaat, natuurrampen, wrede dictators e.d. Terwijl we meer reden hebben God dankbaar te zijn voor het goede dat we nog mogen ervaren, in de natuur maar ook in de mensen. En dat gaat dan even buiten die vrije wil om.

Reageer

JaapZ13-11-2010 00:18

Leuke website Kees, heb je die zelf gemaakt?
Veel succes!
Jan Breman

Reageer

Jan Breman12-11-2010 23:31

Eigenlijk zijn dit zaken waar we net als engelen graag een blik achter zouden willen werpen. Al onze redeneringen schieten te kort omdat ons denken menselijk is. Wellicht heeft Boyd wel gelijk over dat hart dat bereid is, maar vergeet dan niet wie dat hart bereid heeft gemaakt. Als God voor je is wie zou dan tegen zijn, maar als God niet voor je is? Eigen schuld?
De Bijbel is toch een boek voor gelovigen en die worden door deze zaken versterkt, het is enkel genade, ik kan er niets aan doen en het dus ook niet verknoeien. (Ook dat is kort door de bocht)

Reageer

JaapZ12-11-2010 20:35

Beste Kees,

Ziet er te gek uit! Leuk ook die foto van jou uit je jonge jaren, net Bob Dylan.

We spreken elkaar snel en hartelijke groet van,
Ronald

Reageer

Ronald Boiten12-11-2010 20:31

Helder. Maar welke passages van de Dordtse Leerregels geven aanleiding tot een vertekend beeld?

Reageer

maarten12-11-2010 20:31

Het valt me op dat je niet verwijst naar wat, in mijn nederige opinie, kernteksten zijn over volharding: Jacobus 1 (beproefdheid van geloof, en de noodzaak van gebed) en 1 Petrus 1 (een toren van elkaar ondersteunende christelijke deugden).

Reageer

Arjen Vreugdenhil12-11-2010 20:27

Kees,

Ziet er goed uit! 'k Kom zeker nog een keer terug om het goed te bekijken.

Groet,

Henk

Reageer

Henk Rompelman12-11-2010 20:22

Leuk je ook op deze manier te ontmoeten.
Succes met de site, of eigenlijk met het creeeren van de inhoud.

Reageer

Frans van de Giessen12-11-2010 18:45

[1]      «      7   |   8   |   9   |   10   |   11      »      [11]
Write your response in the box below

Write your response in the box below